Az oldal betöltése folyamatban

WEB-ÁRUHÁZ

Általános szerződési feltételek

WEB-ÁSZF

 

 

1.§ Hatály
 

(1) Az alábbi általános szerződés feltételek, a továbbiakban WEB-ÁSZF, az Ön, a továbbiakban Megrendelő, és közöttünk, a
cégnév: SECOSER KFT
székhely: H-1106 Budapest, Kerepesi út 99-103
nyilvántartó bíróság: Fővárosi Cégbíróság
cégjegyzékszám: 01-09-362032
adószám: 10431241-2-42
képviselő: Szirakov – Mircsev Péter ügyvezető igazgató
telefonszám: 06/1 4318940
emailcím: info@hentesekaruhaza.hu
a továbbiakban Társaság,
között a Társaság un. WEB-áruházán, illetve annak internetes felületén keresztül történő értékesítéssel, un. internetes vásárlással, kapcsolatosan kizárólagosan alkalmazandó feltételeket tartalmazza, feltéve, hogy a felek írásban nem állapodnak meg más feltételekben.

(2) A WEB-ÁSZF mindenkor hatályos szövege közzétételre kerül és megtalálható bármely Megrendelő számára elérhető formában a Társaság székhelyén, valamint Társaság WEB-áruház-honlapján www.hentesekaruhaza.hu.

(3) A WEB-ÁSZF hatályos szövege annak a fenti 1.§ (2) bekezdés szerinti közzététele napján lép hatályba és visszavonásáig vagy módosításáig hatályos.

(4) A Társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy a WEB-ÁSZF-t bármikor egyoldalúan módosítsa, azzal, hogy a Megrendelővel kötött külön írásbeli megállapodás hiányában a módosított WEB-ÁSZF kizárólag a módosítás hatályba lépését követően kötött szerződésekre (ld.3.§/4. pont) nyer alkalmazást.

(5) A Megrendelő a WEB-áruház oldalán történő megrendeléssel kötelezően elfogadja magára nézve az alábbi WEB-ÁSZF-t és annak mellékletei, az adatvédelmi és szerzői jogvédelmi szabályozás, rendelkezéseit is.

Jelen WEB-ÁSZF kizárólag a Secoser Kft által üzemeltetett  webáruház-Hentesek Áruháza- tevékenységére vonatkozik

(6) Az elektronikus úton tett szerződési jognyilatkozat akkor válik hatályossá, amikor az a másik fél számára hozzáférhetővé válik. A Társaság vállalja, hogy a Megrendelő, mint másik fél szerződési jognyilatkozatának megérkezését elektronikus úton késedelem nélkül visszaigazolja, a továbbiakban visszajelzés. A visszajelzés nem azonos a megrendelés visszaigazolásával (ld. 4§ (6) bekezdés).

 

2.§ Regisztráció
 

(1) A WEB-áruházban történő megrendeléshez nem szükséges a Megrendelőnek előzetesen regisztrálnia, a továbbiakban regisztráció. Többszöri megrendelés esetén ugyanakkor a regisztráció egyszerűsíti a megrendelés folyamatát.

(2) A Megrendelő regisztrációja a WEB-áruházban ingyenes és a regisztráció önmagában nem jelent megrendelést.

(3) A Társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy a Megrendelő regisztrációra vonatkozó igényét indoklási kötelezettség nélkül elutasítsa.

(4) Regisztrálni kizárólag teljes cselekvőképességgel rendelkező természetes, valamint jogi személyek jogosultak.

(5) A regisztráció elindításához a Társaság WEB-áruház honlapján található nyomtatvány kitöltésével és a Társaság részére történő megküldésével kerül sor. A Megrendelő a felhasználónév és a jelszó megadása során nem sértheti harmadik személyek jogait, név- és márkanévviseléhez fűződő érdekeket és a jóerkölcsöt sem. A jelszó titokban tartásáért a Megrendelő felel.

(6) A Megrendelő bármikor jogosult a regisztráció során megadott adatainak törlését kérni a Társaságtól, illetve a megadott adatok módosítását kezdeményezni. Az adatok törlésével és módosításával kapcsolatos nyilatkozatok megtételére a „Regisztrációs adatok” felület használatával van mód.

 

3.§ A WEB-áruházban történő vásárlás feltételei
 

(1) A WEB-áruházban, internetes felületen keresztül történő vásárlás feltétele a Megrendelő és a megrendelés adatainak pontos megadása és a jelen ÁSZF elfogadása.

(2) A Társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy a Megrendelő (megrendeléskor közölt) adatainak valódiságáról – a hatályos jogszabályok rendelkezései szerint – meggyőződjön és ehhez a Megrendelőtől okmányok másolatának becsatolását, bemutatását kérje. A Megrendelő által közölt adatok valótlanságának esetén, vagy amennyiben ennek gyanúja fennáll, az adatok értelmezhetetlenek vagy ellentmondásosak, a Társaság a megrendelést törli, a megrendelés elfogadásáról nem küld visszaigazolást.

(3) A Társaság megrendelést kizárólag teljes cselekvőképességgel rendelkező természetes személytől vagy jogi személytől fogad el, ha a megrendelést saját részükre adják le, és magyarországi szállítási és számlázási címet jelölnek meg.

(4) A szerződéskötés és a szerződés nyelve a magyar. A megrendelést a Társaság a Megrendelőnek a megrendeléskor megadott email címre küldött visszaigazolással fogadja el, a felek között a szerződés a visszaigazolásnak a Megrendelő számára történ hozzáférhetővé válásával, annak időpontjában jön létre. A létrejött szerződés írásban kötöttnek minősül, iktatásra nem kerül, a későbbiekben nem visszakereshető. A szerződés magatartási kódexre nem utal.

(5) A WEB-áruházban bemutatott termékek és áraik folyamatosan változhatnak, bővülhetnek. A termékek fotói kis mértékben eltérhetnek a valós formától.

(6) A WEB-áruházban bemutatott termékek a Társaság részéről nem jelentenek ajánlati kötöttséget.

(7) A vételár a feltüntetett termékek melletti egységár ár (darab, méter, kg, csomag), mely forintban értendő, bruttó, az Áfa-t is tartalmazza, és magába foglalja a termék szokásos csomagolási díját. A termék egységára a szállítási díjat és a specifikus csomagolás díját nem tartalmazza.

(8) A Társaság az árváltozás jogát fenntartja.

(9) Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt terméket a Társaság nem tudja szállítani, erről a Megrendelőt az általa a megrendeléskor megadott email címen értesíti.

(10) A Társaság a megrendelés visszaigazolását minimális rendelési összeg megadásához kötheti.

(11) A WEB-Áruházban hétvégén (szombat-vasárnap) a termékek 5%-al magasabb áron vásárolhatók illetve rendelhetők meg. 

(12) A webáruházunk raktárkészlete nem minden esetben egyezik meg a mintaboltunkban található készlettel, ezért ha a vásárolni kívánt termék mellett „Raktáron” állapotot lát, és a mintaboltban szeretné megvásárolni, kérjük előtte e-mailben vagy telefonon érdeklődjön.
A legbiztosabb, ha leadja rendelését webáruházunkban, és a megjegyzés rovatban feltüntetni, hogy személyesen venné át a megrendelését. Ezt követően kollégánk válasz e-mailben fogja jelezni Önnek, ha a termék átvehető a mintaboltban.
Személyes átvétel esetén nincs szállítási költsége a megrendelt termékeknek. Mintaboltunkban kizárólag készpénzzel tud fizetni!

 

4.§ A megrendelés folyamata
 

(1) A megrendelés folyamata az alábbi:

a) a Megrendelő a WEB-áruház internetes felületén kiválasztja a megrendelni kívánt árut és annak mennyiségének megjelölésével kosárba helyezi azt (a továbbiakban kiválasztás), majd

b) amennyiben a Megrendelő további termékeket kíván megvásárolni a Megrendelő megismétli a kiválasztás folyamatát,

c) a Megrendelő elfogadja a WEB-ÁSZF-t (a továbbiakban WEB-ÁSZF elfogadása), majd

d) a Megrendelő a „Tovább” gombra kattintva továbbléphet a megrendeléshez, és

e) a Megrendelő a WEB-áruház erre megjelölt internetes felületén megadja az alábbi adatokat:

Megrendelő neve

Jogi személy esetén Megrendelő képviselőjének neve:

Jogi személy esetén Megrendelő cégjegyzékszáma:

Jogi személy esetén Megrendelő adószáma:

Természetes személy esetén születés helye és ideje:

Természetes személy esetén anyja neve:

Számlázási cím:

Megrendelt termékek pontos megnevezése, darabszáma

Aktív e-mail cím (visszajelzés és visszaigazolás küldésére):

Aktív telefonszám

majd

f) a Megrendelő a „Tovább” gombra kattintva a WEB-áruház erre megjelölt internetes felületén megadja a megrendelés teljesítéséhez, a szállításhoz szükséges további adatokat

            Szállítási cím:

            Szállítás módja : futárszolgálat előre utalással vagy utánvétellel (az utánvétel költsége 400 Ft +áfa a futárköltségeken felül)

 

GLS futárköltségek (bruttó)
 
0-5000 Ft-ig 1905 Ft
5000-25000 Ft-ig 2540 Ft
25000 Ft felett Ingyenes szállítás

Egyedi méretű csomagok, illetve 30 kg súly felett a szállítási díjak megállapítása egyedi kalkuláció alapján történik.

az utánvétel költsége 400 Ft + áfa a futárköltségeken felül!

            majd

g) a Megrendelő a „Tovább” gombra kattintva megjelöli és kiválasztja a fizetési módot,

 az alábbi  fizetési lehetőségek közül választhat:

 1. fizetés utánvétellel: a termék értékesítésekor kézpénzben, vagy
 2. előre utalás: a megrendelés elküldését követően , a Társaság által a Megrendelőnek küldött visszaigazolásban megjelölt bankszámla számra történő fizetéssel, vagy
 3. bankkártyával

h) a Megrendelő a megrendelése elküldése előtt még egyszer leellenőrizheti a megvásárolni kívánt termék árát, szállítási és csomagolási költségét illetve szállítási és számlázi adatokat és ekkor megjegyzést is fűzhet és küldhet a megrendelésével a Társaságnak.

i) Amennyiben a Megrendelő a megrendelésével kapcsolatban bármilyen adatbeviteli hibát észlel, úgy a 6.§-ban foglaltak szerint járhat el, megrendelését pedig NE küldje el.

j) Amennyiben a Megrendelő mindent rendben talál a megrendelésével kapcsolatban, úgy annak véglegesítésével elküldheti azt a „Megrendelem” jelre kattintva (a továbbiakban megrendelő vételi ajánlata elküldése). A "megrendelés" gomb megnyomása fizetési kötelezettséggel jár!

(2) A kiválasztás és a WEB-ÁSZF elfogadása még nem jelent megrendelést. A megrendelni kívánt áruk fajtáját és mennyiségét a Megrendelő bármikor ellenőrizheti a képernyő jobb felső. sarkában található „Kosár” gombra kattintva.

(3) A megrendelés a Megrendelő vételi szándékát tartalmazó nyilatkozat. A megrendelés elküldésével a Megrendelő közli a Társasággal az áru megrendelésére vonatkozó nyilatkozatát, mely a Társaság irányába a Megrendelő vételi ajánlatának, a továbbiakban Megrendelő vételi ajánlata, minősül.

Megrendelő tudomásul veszi, hogy vételi ajánlatának megküldése a Társasághoz a Megrendelő részére fizetési kötelezettséget keletkeztet!

(4) A Társaság a Megrendelő vételi ajánlatának megérkezéséről annak időpontjának megjelölésével a Megrendelő által a megrendeléskor megadott email címre 48 órán belül – automatikusan generált – visszajelzést küld. A visszajelzés nem jelenti a megrendelés elfogadását, nem minősül visszaigazolásnak! Amennyiben a Megrendelő a jelen pontban jelzett időpontig nem kap a Társaságtól visszajelzést, úgy megrendelése a Társasághoz nem érkezett meg. A Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól és a szerződés teljesítésére nem kötelezhető, ha a visszajelzés a Társaságtól nem érkezik meg a Megrendelőhöz az itt jelölt határidőn belül késedelem nélkül.

(5) A Társaság a megrendelés elfogadását a Megrendelő felé a Megrendelő által a megrendeléskor megadott email címre küldött visszaigazolásban közli, a Társaság a visszaigazolásban fogadja el a Megrendelő vételi ajánlatát. A visszaigazolás megküldésével és a Megrendelő által történő hozzáférésével a felek között a megrendelt áru tekintetében a szerződés létrejött.

(6) A visszaigazolás tartalmazza az alábbi adatokat:
a Megrendelő adatait,
a megrendelt termék megjelölését és mennyiségét,
a megrendelt termék egységárát, a megrendelés összárát,
a szállítási módot,
a szállítási címet,
a szállítási költséget,
a csomagolási költséget,
a fizetési módot,
a fizetési határidőt és
a szállítás várható időpontját:
A visszaigazolás tartalmazhatja a Társaság által elfogadott egyedi feltételeket is.

(7) A Társaság fenntartja magának a jogot arra, hogy a Megrendelő megrendelésének visszaigazolását indoklási kötelezettség nélkül megtagadja. A visszaigazolás megtagadásának oka lehet különösen, de nem kizárólagosan: korábbi kellemetlen és/vagy negatív fizetési vagy megrendelési tapasztalat a megrendelővel, visszaélés a garanciával, konkurencia vásárlása üzleti titkok fürkészése céljából, külföldi IP címről történt rendelés esetén, stb.

 

5.§ Az adatbeviteli hibák javítása
 

(1) A megrendelés során, annak véglegesítése előtt lehetőség van a kosár tartalmának megtekintésére, illetve módosítására, frissítésére. Ha valamely adat hibás, a megrendelés elküldése előtt lehet még módosítani, utólag azonban nincs már lehetőség a javításra.

(2) A kiválasztás során keletkezett adatbeviteli hibákat a képernyő jobb felső. sarkában található „Kosár” gombra kattintva javíthatja a Megrendelő. Amennyiben a kosár nem a megrendelni kívánt mennyiséget tartalmazza, úgy a „Mennyiség”oszlopban található adatbeviteli mezőbe kell beírni a rendelni kívánt mennyiség darabszámát, majd meg kell nyomni a „Kosár frissítése” gombot. Amennyiben a Megrendelő törölni kívánja a kosárban található termékeket, akkor ezt a „X” „Kiveszem” gombot, majd ezt követően a felugró ablakban az „OK” gomb megnyomásával teheti meg.

(3) Az adatbeviteli hibákat a „Megrendelés” felületeken keresztül javíthatja a Megrendelő.

(4) Amennyiben a Megrendelő a megrendelés elküldését megelőzően olyan hibát észlel, amelyet nem tud javítani, úgy ne küldje el megrendelését, hanem haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a Társasággal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Hentesek Áruháza ügyfélszolgálat
Email:info@hentesekaruhaza.hu
Tel: 06/1 4318940

 

6.§ Fizetési feltételek
 

(1) A Társaság a teljesítéssel egyidejűleg (ld. 8.§) számlát bocsát ki. A Megrendelő által választott és a Társaság által visszaigazolt fizetési mód függvényében a Társaság az árut kísérő szállító levélhez mellékeli vagy külön küldi meg a Megrendelőnek az áru vételárát, a szállítás és a specifikus csomagolás ellenértékét tartalmazó számlát.

(2) A megrendelő a számla összegét készpénzben, vagy az esedékességi időben tartozik a Társaság számlán szereplő bankszámlájára átutalással megfizetni. A vételár maradéktalan megfizetéséig a Társaság a leszállított áru vonatkozásában tulajdonjogát a 9.§-ban foglaltak szerint fenntartja.

(3) A megrendelő a számla tartalmát kizárólag a fizetési határidő lejártát megelőzően, de legkésőbb a számla átvételétől számított 15 napon belül jogosult vitatni.

(4) Amennyiben a Megrendelő fizetési kötelezettségének teljesítésével késedelembe esik, úgy minden napi késedelem után, a megfizetni elmulasztott vételárrészlet ptk. Szerinti mértékű kamatát tartozik — késedelmi kamatként — a Társaság részére megfizetni.

(5) A Megrendelő késedelmének időtartama alatt a Társaság jogosult a felek közötti bármilyen szerződés szerinti további áruk szállítását a Megrendelő tartozásának teljes kiegyenlítéséig elhalasztani. A teljesítési határidő a Megrendelői késedelem időtartamával meghosszabbodik.

(6) Amennyiben a Megrendelő fizetési késedelme a 30 naptári napot meghaladja, a Társaság — választása szerint — jogosult póthatáridőt tűzni és teljesítést, valamint késedelmi kamatot követelni, illetőleg — a megrendelő szerződésszegése okán — jogosult a hátralékos vételár 50 %-ának megfelelő mértékű meghiúsulási kötbért követelni és a szerződéstől — a megrendelőhöz intézett ajánlott levél útján — elállni. A Megrendelő részéről már megfizetett vételárat a felek a meghiúsulási kötbérbe beszámítják. A Társaság elállása esetén haladéktalanul jogosult az árut a Megrendelőtől elszállítani. A Megrendelő az elszállítást tűrni köteles és tudomásul veszi, hogy tűrési kötelezettségének elmulasztása bűncselekményt valósít meg.

 

7.§ Teljesítés ideje, szállítási feltételek
 

(1) A Társaság a megrendelés visszaigazolásában megjelöli a szállítás helyét és idejét. Eltérő megállapodás hiányában a teljesítés helye a Társaság székhelye. A kárveszély az áru Megrendelőnek vagy a Megrendelő által megbízott fuvarozó részére történő átadásával a Megrendelőre száll át (a továbbiakban áru birtokba vétele).

(2) Eltérő egyedi megállapodás hiányában a Társaság a szállítást „Ex Works” (az Incoterms 2000 szerint EXW) vállalja, vagyis a Megrendelő telephelyére szállítás költségeit és felelősségét a Megrendelő viseli. Amennyiben a felek ettől eltérnek, úgy az Incoterms 2000 szerinti paritást a Társaság a visszaigazolásában köteles megjelölni.

(3) A WEB-áruházban megrendelhető árut a Társaság a megrendelés beérkezése után az árukészlet függvényében vállalja kiadni a Megrendelőnek vagy a Megrendelő által megbízott fuvarozónak, azzal, hogy a Társaság előteljesítésre jogosult:

 1. a raktárkészletben lévő árut a visszaigazolás megküldésével egyidejűleg, a megrendelés beérkezését követően legkorábban 24-48 órán belül,
 2. a raktárkészleten nem lévő árut a visszaigazolásban megjelölt időpontban adja át a Társaság a megrendelőnek.

(4) Eltérő megállapodás hiányában a Megrendelő által megbízott fuvarozónak minősül a GLS Hungary Kft. Amennyiben a Megrendelő az itt megjelölt fuvarozótól eltérő fuvarozót kíván megbízni, úgy ennek többlet költségeit a Megrendelő köteles viselni.

(5) A Megrendelő vállalja, hogy szállítási címnek olyan címet jelöl meg, ahol az áru átvétele hétköznapokon 8.00-17.00 óra között a Megrendelő, vagy megbízottja részéről biztosított. Az áru várható érkezéséről a Társaság a Megrendelőt email vagy telefon útján tájékoztatja.

(6) Amennyiben a Társaság az áru leszállításával legalább 30 naptári nap késedelembe esik, úgy a 31. naptól számítva a Társaság köteles a késedelemmel érintett áru vételára napi ½ ezrelékének megfelelő késedelmi kötbért fizetni a Megrendelő részére. A kötbér mértéke legfeljebb a késedelemmel érintett áru értékének 10 %-a lehet. Szállítási késedelem esetén a jelen pontban megjelölt késedelmi kötbéren felül a Társasággal szemben egyéb kártérítési igény nem érvényesíthető. Amennyiben a Társaság a szállítással 60 napot meghaladó késedelembe esik, úgy a megrendelő — ajánlott levél útján — elállhat a szerződéstől.

(7) Amennyiben a szerződés tárgya gép, berendezés és a Megrendelés alapján annak üzembe helyezését is a Társaság végzi, úgy a felek a berendezés teljesítési helyre történő leszállítását tekintik teljesítésnek. A felek eltérő megállapodása hiányában a Társaság köteles a gépet a leszállítást követő 8 munkanapon belül üzembe helyezni, kivéve, ha a megrendelő által rendelkezésre bocsátott munkaterület a beüzemelés elvégzésére bármely okból alkalmatlan. Ez utóbbi esetben az üzembe helyezés határideje a munkaterület alkalmasságáról szóló megrendelői írásbeli értesítés Társaság általi átvételétől számított 15 munkanap.

(8) A Társaság az árut a szakmai szokásoknak megfelelően csomagolja. A csomagolóanyagokat a Társaság nem veszi vissza, azok megsemmisítéséről a megrendelő saját költségén köteles gondoskodni.

(9) A Megrendelő a mennyiségi és minőségi ellenőrzést köteles az áru átvételekor nyomban elvégezni. A Megrendelő mennyiségi kifogást az áru átvételekor, minőségi kifogást pedig az áru átvételétől számított 3 napon belül terjeszthet elő. Amennyiben a Megrendelő az átadás-átvételi eljárás során mennyiségi kifogást nem terjesztett elő, úgy a számlán vagy szállítólevélen szereplő tételeket hiánytalanul átadottnak tekintik.

(10) A Megrendelő az átadás-átvételt követően kizárólag a szemrevételezéssel nem észlelhető hibák (rejtett hibák) miatt élhet minőségi kifogással. Rejtett hiba esetén szavatossági igény előterjesztésére a jelen ÁSZF 10.§-ban foglaltak érvényesek.

(11) A szállított áru rendeltetésszerű használatát nem akadályozó, nem jelentős hiány esetén a Megrendelő nem jogosult a termék átvételét, illetőleg a termék ellenértékének kifizetését megtagadni.

(12) Az áru átvételét a Megrendelő vagy megbízottja a szállítólevélen aláírásával és cégbélyegzőjével igazolja. Az áru, illetve a számla és a szállítólevél átadása során a Társaság a Megrendelő telephelyén, a Megrendelő cégbélyegzőjével rendelkező átvevő jogosultságát csak a Megrendelő írásban, a szállítást legalább 3 nappal megelőzően megküldött igénye esetén vizsgálja.

(13) Amennyiben a Megrendelő az árut a megrendelés visszaigazolásában megjelölt szállítási határidőben, vagy attól számított 8 napon belül nem veszi át, úgy a szerződés teljesítését nem követelheti, a Társaság pedig minden külön értesítés nélkül jogosult az árut harmadik személy részére értékesíteni. Ebben az esetben a szerződés szerinti vételár és a harmadik személy által megfizetett vételár különbözetét — mint meghiúsulási kötbért — a Társaság a Megrendelőtől jogosult követelni.

 

8.§ Tulajdonjog-fenntartás
 

(1) A Társaság az áru tulajdonjogát a vételár maradéktalan megfizetéséig fenntartja, azzal, hogy a kárveszély az áru birtokbavételével átszáll át a Megrendelőre.

(2) Amennyiben a megrendelő a vételár, vagy bármely részének megfizetésével 30 napot meghaladó időtartamú késedelembe esik, úgy a Társaság jogosult szerződéstől — ajánlott levél útján — elállni, illetve — akár az elállás mellőzésével is — jogosult a leszállított áru birtokába visszahelyezkedni.

(3) A Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy 30 napot meghaladó fizetési késedelme esetén tűri a Társaságnak az áru birtokába történő visszahelyezkedését. A megrendelő tudomásul veszi, hogy az átvett áru birtokának a Társaság általi jogszerű visszaszerzése megakadályozásával bűncselekményt valósít meg.

 

9.§ Elállás joga
 

(1) Ha a vásárló fogyasztónak minősül, megilleti az elállás joga a fogyasztók és vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban Kormányrendelet) 20. § értelmében.
A fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a Kormányrendelet 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát

a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén

aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

(4) A fogyasztó a jelen 9.§-ban biztosított elállási jogát

a) a Kormányrendelet 2. mellékletben található nyilatkozat-minta felhasználásával; vagy
b) az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján

vagy

 1. a Társaság internetes honlapján biztosított felületen keresztül gyakorolhatja.

(5) Amennyiben a fogyasztó a Társaság internetes honlapján biztosított felületen keresztül gyakorolja a jelen 9.§ (1) bekezdésében meghatározott jog (1) jogát, a Társaság haladéktalanul visszaigazolja tartós adathordozón a fogyasztói nyilatkozat megérkezését.

(6) A jelen 9.§-ban biztosított elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a jelen 9. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt elküldi. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az jelen 9.§-ban meghatározott elállási jogát tartalmazó nyilatkozatát határidőben elküldte.

(7) Ha a fogyasztó a jelen 9.§-nak megfelelően eláll a WEB-áruház internetes felületén keresztül kötött szerződéstől, a Társaság haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.

(8) A jelen 9.§-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a Társaság a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a Társaság a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

(9) Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Társaság nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

(10) A Társaság ugyanakkor mindaddig visszatarthatja a .§ (7) bekezdésében meghatározott összeget, amíg a fogyasztó az árut vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a Társaságot a visszatartás joga, ha vállalta, hogy az árut maga fuvarozza vissza.

(11) Ha a fogyasztó a jelen 9.§-nak megfelelően eláll a WEB-áruház internetes felületén keresztül kötött szerződéstől, köteles az árut haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a Társaságnak vagy a Társaság által az áru átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a Társaság vállalta, hogy az árut maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó az árut a határidő lejárta előtt elküldi.

(12) A fogyasztó kizárólag az áru visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a Társaság vállalta e költség viselését.

(13) Ha a WEB-áruház internetes felületén keresztül kötött szerződés megkötésével egyidejűleg az árut kifuvarozták a fogyasztónak, a Társaság saját költségén fuvarozza vissza az árut, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.

(14) A fogyasztó csak az áru jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a Kormányrendelet 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.

(15) Ha a Kormányrendelet 13. § vagy a 19. § szerinti esetben a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja a WEB-áruház internetes felületén keresztül kötött szerződést, az elszámolás során a fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell kiszámítani. Ha azonban a fogyasztó bizonyítja, hogy a teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani.
E (15) bekezdés alkalmazásában a piaci érték megállapításánál az azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos szolgáltatásának a szerződés megkötésének időpontja szerinti ellenértékét kell figyelembe venni.

(16) A fogyasztó a jelen 9.§ szerinti joga gyakorlása esetén nem viseli az alábbi költségeket:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítésének teljes vagy részleges költségeit, ha

aa) a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) vagy k) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, vagy
ab) a fogyasztó nem kérte a 13. § és a 19. § szerint a szolgáltatás teljesítésének megkezdését a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt;

b) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom szolgáltatásának teljes vagy részleges költségeit, ha

ba) a fogyasztó nem adta kifejezett, előzetes beleegyezését ahhoz, hogy a teljesítés a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt megkezdődjön,
bb) a fogyasztó a ba) pont szerinti beleegyezése megadásával egyidejűleg nem nyilatkozott annak tudomásulvételéről, hogy beleegyezésével elveszti a 20. § szerinti jogát, vagy
bc) a vállalkozás elmulasztotta megadni a 12. § (2) bekezdésében vagy a 18. §-ban előírt visszaigazolást.

A fogyasztót a jelen 9.§ szerinti joga gyakorlásával összefüggésben a (9) bekezdésében, valamint (11)–(15) bekezdésben meghatározottakon felül további költség és egyéb kötelezettség nem terheli.

(17) A fogyasztó nem gyakorolhatja a jelen 9.§ szerinti jogát

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;

c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;

h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;

i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;

k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;

l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;

m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

(18) Az (18) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben a jelen 9.§ szerinti jog a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a karbantartás vagy a javítás elvégzéséhez felhasznált cserealkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.

(19) Ha a WEB-áruház internetes felületén keresztül kötött szerződéshez járulékos szerződés is kapcsolódik, a fogyasztó jelen 9.§ szerinti jogának gyakorlása a járulékos szerződést is felbontja vagy megszünteti.

(20) A fogyasztó a vállalkozásnak a járulékos szerződés felbontásából vagy megszüntetéséből eredő kárát nem köteles megtéríteni, és a szerződés felbontásával vagy megszüntetésével összefüggésben tőle egyéb költség – a (9) bekezdésében, valamint (11)–(15) bekezdésben meghatározott esetek kivételével – nem követelhető.

(21) A Társaság köteles a járulékos szerződésben részt vevő harmadik személy szerződő felet a fogyasztó elállásáról vagy felmondásáról haladéktalanul értesíteni.

 

10.§ Szavatosság, Jótállás
 

(1) A szavatosság és a jótállás feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 19/2014 (IV.29.) NGM, valamint a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet tartalmazza.

(2) A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti levélben az alábbi elérhetőségeken:

 • Postázási cím: Hentesek Áruháza,  H-1106 Budapest , Kerepesi út 99-103.
 • Telefon: 06/1 4318940
 • E-mail: info@hentesekaruhaza.hu

 

10.1.§ Kellékszavatosság
 

(1) Jogszabályi felhatalmazás alapján a Társaság a fogyasztókat a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3.sz. mellékletére hivatkozással tájékoztatja a kellékszavatossági jogairól:

„1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Társaság hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Társaság számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Társaság költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Társaság adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a Társsággal szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Társaság nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.”

(2) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik. Kellékszavatossági igény érvényesítésére a Megrendelő (fogyasztó és nem fogyasztó) jogosult.

(3) Kellékszavatossági igénye alapján a Megrendelő, mint jogosult választása szerint

a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

(4) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

(5) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a Megrendelő érdekeit kímélve kell elvégezni.

(6) A jogosult a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a kötelezettnek megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

(7) A Megrendelő, mint jogosult a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a Társasággal közölni.

(8) Fogyasztó és a Társaság közötti szerződés esetén a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni.

(9) A közlés késedelméből eredő kárért a Megrendelő a felelős.

(10) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.

(11) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.

(12) A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.

(13) A szavatossági igényt a szolgáltatott dolog minden olyan hibája miatt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, amely a megjelölt hibát előidézte.
Ha a jogosult a szavatossági igényét a dolognak - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a dolog egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

(14) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Társaságot terhelik.

(15) Ha a dolog meghibásodásában a Megrendelőt, mint jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a jogosult köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a kötelezett e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

(16) Ha a dolog kicserélésére az elévülés nyugvása miatt a kellékszavatossági határidő jelentős részének eltelte után kerül sor, és ez a jogosult számára számottevő értéknövekedést eredményez, a kötelezett a gazdagodás megtérítésére tarthat igényt. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben e rendelkezést nem lehet alkalmazni.

(17) Kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.

 

10.2.§ Termékszavatosság
 

(1) Jogszabályi felhatalmazás alapján a Társaság a fogyasztókat a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3.sz. mellékletére hivatkozással tájékoztatja a termékszavatossági jogairól:

„2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.”

(2) Termékszavatossági igény érvényesítésére a Megrendelővel szemben a fogyasztó jogosult.

(3) A termékszavatosság szempontjából gyártónak minősül az áru vagy termék előállítója és forgalmazója, azaz a Társaság.

(4) A gyártó mentesül a termékszavatossági kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy

a) a terméket nem üzleti tevékenysége vagy önálló foglalkozása körében gyártotta vagy forgalmazta;

b) a termék forgalomba hozatalának időpontjában a hiba a tudomány és a technika állása szerint nem volt felismerhető; vagy

c) a termék hibáját jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazása okozta.

(5) Csere esetén a kicserélt termékre, kijavítás esetén a termék kijavítással érintett részére vonatkozó kellékszavatossági kötelezettség a gyártót terheli.

(6) A termékszavatossági jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a gyártóval szemben.

 

10.3.§ Jótállás
 

(1) Jogszabályi felhatalmazás alapján a Társaság a fogyasztókat a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3.sz. mellékletére hivatkozással tájékoztatja a szavatossági jogairól:

„3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a 151/2003.(IX.22.) Korm.rendelet alapján a Társaság jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Ön 1 éven belül az alábbi jogok gyakorlására jogosult:

a kötelező jótállás keretében a jótállási idő alatt felmerülő minőségi kifogás esetében a szavatossági jogokat (kijavítást, kicserélést, árleszállítást, elállást) lehet érvényesíteni,

A jótállás időtartama : A jótállási idő a tényleges teljesítéssel kezdődik, tartamát az ún. kötelező jótállás esetében az azt rendelő jogszabály határozza meg. A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. Tehát fontos kihangsúlyozni, hogy a jótállási idő nem feltétlenül a vásárlás napján kezdődik.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A Társaság jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.”

(2) A Társaság a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) kötelező 1 év jótállást vállal.

(3) Jótállási igény érvényesítésére a Megrendelő (fogyasztó és nem fogyasztó) jogosult.

(4) A társaság jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett

(5) A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a Társaság kötelezettségének a Megrendelő felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállás a jogosultnak jogszabályból eredő jogait nem érinti.

(6) A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a jótállást vállaló kötelezettel szemben.

(7) A Megrendelő ugyanazon hiba miatt termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Megrendelőt a jótállásból fakadó jogok az Kellékszavatosság és a Termékszavatosság ismertetésénél meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

(8) A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

 

11.§ Értelmező rendelkezések

Jelen ÁSZF alkalmazásában:

1. digitális adattartalom: digitális formában előállított vagy nyújtott adat;

2. fogyasztó: a Polgári Törvénykönyvben meghatározott fogyasztó;

3. jótállás: a Polgári Törvénykönyv szerinti, valamint külön jogszabályban a fogyasztói szerződésekre meghatározott kötelező jótállás;

4. szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amely nem minősül termék adásvételére irányuló szerződésnek;

5. tartós adathordozó: olyan eszköz, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését. Ilyen eszköz különösen a papír, az USB kulcs, a CD-ROM, a DVD, a memória kártya, a számítógép merevlemeze és az elektronikus levél;

6. távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak; ilyennek minősül a WEB-áruház internetes felülete igénybevételével és az email útján kötött szerződés

7. távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz: olyan eszköz, amely alkalmas a felek távollétében – szerződés megkötése érdekében – szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, a telefax és az internetes hozzáférést biztosító eszköz;

8. termék, áru: ingó dolog, kivéve a végrehajtási eljárás vagy más hatósági intézkedés folytán eladott dolog; terméknek minősül a tartályban, palackban vagy egyéb módon korlátozott mennyiségben vagy meghatározott űrtartalommal kiszerelt víz, gáz és villamos energia;

9. üzlethelyiség:

a) bármely ingatlan, ahol a vállalkozás a tevékenységét állandó jelleggel folytatja;

b) bármely ingó dolog, ahol a vállalkozás a tevékenységét szokásos jelleggel folytatja;

10. üzlethelyiségen kívül kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés,

a) amelyet a szerződő felek egyidejű fizikai jelenléte mellett a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen kötöttek meg;

b) amelyre vonatkozóan a fogyasztó tett ajánlatot a vállalkozásnak az a) pontban meghatározott körülmények között;

c) amelyet a vállalkozás üzlethelyiségében vagy távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz alkalmazásával közvetlenül azt követően kötöttek meg, hogy a vállalkozás – a felek egyidejű fizikai jelenléte mellett – személyesen és egyénileg kapcsolatba lépett a fogyasztóval a vállalkozás üzlethelyiségétől eltérő helyen; vagy

d) amelyet a vállalkozás által szervezett olyan út során kötöttek meg, amelynek célja a termékek vagy szolgáltatások fogyasztó számára történő értékesítése vagy népszerűsítése;

11. vállalkozás: a Polgári Törvénykönyvben meghatározott vállalkozás.

termék adásvételére irányuló szerződés: az olyan, szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés is, amely alapján a vállalkozás termék tulajdonjogának az átruházására is köteles;

 • nem minősül üzlethelyiségen kívül kötött szerződésnek a vásáron, piacon és közterületen végzett értékesítő tevékenység.

 

12.§ Vegyes rendelkezések, Felelősség
 

(1) A Megrendelő mindenkori panaszával, észrevételével az alábbi elérhetőségeken keresheti a Társaságot:

 • Postacím: Postázási cím: Hentesek Áruháza,  H-1106 Budapest , Kerepesi út 99-103.
 • Telefon: 06/1 4318940
 • E-mail: info@hentesekaruhaza.hu

(2) Az áruk termék-ismertőinél leírtakat a Társaság oly módon tervezte, hogy semmiképpen ne adjon félreérthető információkat. A Társaság semmilyen esetben sem tehető felelőssé a termék használatával kapcsolatban a Megrendelőnek vagy másnak okozott közvetlen vagy közvetett kárért, vagy bármilyen más kárért. A Társaság bárminemű teljes anyagi felelőssége nem haladhatja meg a Megrendelő által az áru ellenértékeként fizetett összeget.

A WEB-áruházban a termékek mellé feltüntetett képek illusztrációk. Egyes termékeknél szerzői jogra hivatkozva a Társaságnak nem áll módjában a termék adott csomagolásáról fényképet feltölteni, továbbá számos termék esetében a termék csomagolása, származási helye, anyag összetétele stb. eltérhet egy már korábban eladásra került terméktől.

A WEB-áruház üzemeltetője, a Társaság, nem vállal felelősséget a WEB-áruházzal kapcsolatos bármilyen információ, kép vagy hanganyag terjesztéséért, kivéve, ha azt maga eszközölte.

A Társaság elektronikus úton csakis a tulajdonában lévő domain nevekhez tartozó e-mail postafiókokkal dolgozik. Telephelyünkön információ hordozó reklámanyagokat adunk vásárlóinknak. Ezen információ hordozó reklámanyagok további terjesztése, közterületen vagy magántulajdonon közszemlére/nyilvánossá tétele esetén nem vállalunk felelősséget, kivéve ha a Társaság ehhez írásban hozzájárulását adta.

(3) Annak ellenére, hogy a Társaság megtett és megtesz minden tőle elvárhatót a www.hentesekaruhaza.hu oldalon található tartalmak pontosságának, ténybeli helyességének és relevanciájának biztosítás érdekében, a teljes megfelelőséget nem minden esetben tudja garantálni a Megrendelő és egyéb felhasználók számára. A Társaság nem vállal semmilyen garanciát és nem felel azokért a hibákért, akadályoztatásokért vagy egyéb műszaki nehézségekért, amelyek a honlap használata közben felmerülhetnek. Amennyiben a Társaság pontatlanságot észlel a honlap tartalmában – feltéve, hogy az megoldható –, vállalja, hogy a lehető legrövidebb időn belül kijavítja azt.

(4) A Társaság különösen nem vállal felelősséget a következőkért:

 • harmadik felekhez tartozó olyan honlapok tartalmai, amelyekre a www.hentesekaruhaza.hu. honlapon keresztül lehet ellátogatni, a honlapon szereplő, harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkek, harmadik személy által a Szolgáltatás honlapján keresztül megjelenített reklám vagy a hirdetés más formája;
 • hozzájárulása vagy tudomása nélkül a Szolgáltatás honlapjára feltett tartalom, amennyiben a Társaság számára műszakilag nem lehetséges vagy kivitelezhető, hogy annak használatát megakadályozza;
 • ha a www.hentesekaruhaza.hu honlap nem kompatibilis a Felhasználó termináljával és szoftverével, illetve elektronikus kommunikációs hálózathoz történő csatlakozásával;
 • műszaki nehézségek, beleértve a www.hentesekaruhaza.hu honlappal kapcsolatban bekövetkező hibákat és meghibásodásokat.

(5) A jelen 12.§ (2)-(4) bekezdésének rendelkezései nem érintik a Társaság tájékoztatással kapcsolatos felelősségét, valamint a hatályos jogszabályok értelmében a társaságot terhelő kellékszavatosságért és termékfelelősségért való helytállással kapcsolatos felelősségét.

 

13.§ Személyes adatok védelme és hozzájárulás az adatok kezeléséhez, feldolgozásához
 

A kapcsolódó rendelkezések az Adatvédelmi Tájékoztatóban találhatóak, mely a www.hentesekaruhaza.hu weboldalon érhető el és az ÁSZF 1.sz. mellékletét képezi.

 

 1. sz. Melléklet

A. Adatvédelmi Tájékoztató

Jelen adatvédelmi tájékoztató elfogadásával, a 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a)x pontja szerint önkéntesen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a Secoser Kft. (székhely. H-1106 Budapest, Kerepesi út 99-103, cégjegyzékszám: 01-09-362032., adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH-100245/2016, a továbbiakban: Adatkezelő, vagy Társaság), mint Adatkezelő a jelen weboldal látogatása, vagy az Adatkezelővel történő telefonbeszélgetések során megadandó, továbbá a termékek átvételekor átadandó személyazonosító okmányon szereplő személyes adataimat a szolgáltatás megvalósítása, valamint esetlegesen piackutatás és közvetlen üzletszerzés (direkt marketing) céljából, legfeljebb a cél fennállásának teljes időtartama alatt kezelje. (A szolgáltatás megvalósításának minősül különösen, de nem kizárólagosan a termékkiválasztások kezelése, a kiválasztott áru, termékek címzetthez történő kiszállítása, vagy azoknak a Társaságnál történő átadása, a pénzügyi tranzakció lebonyolítása, a számlázás, valamint a Megrendelővel történő további esetleges kapcsolattartás.)

Elfogadom, hogy az Adatkezelő, és/vagy az általa megbízott harmadik fél a vele történő esetleges telefonbeszélgetéseket minőségbiztosítási okokból rögzíti.

Amennyiben a piackutatás és közvetlen üzletszerzés (direkt marketing) céljából történő adatkezeléshez hozzájárultam, elfogadom, hogy annak során az Adatkezelő részemre elektronikus hírlevelet és/vagy mobiltelefonra szöveges és/vagy képi üzenetet (SMS/MMS) küldjön, vagy ajánlatait/hírleveleit velem telefonon keresztül, szóban közölje.

Elfogadom, hogy a jövőben az Adatkezelő a személyes adataimat olyan további, vele együttműködő, indokolt esetben harmadik országbeli cégeknek (adatfeldolgozók és/vagy adattovábbítás címzettjei) is átadja, amelyek az előbb említett célok megvalósítása során az Adatkezelő partnereinek minősülnek.

Kijelentem, hogy a megadott személyes adataim a valóságnak megfelelnek, egyben kötelezettséget vállalok arra, hogy bármely, az adatokban történt változás esetén azt haladéktalanul bejelentem a Társaság, mint Adatkezelő részére.

A Megrendelő az info@henteskaruhaza.hu elektronikus e-mail címen tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, kérheti továbbá személyes adatainak helyesbítését és törlését (ez utóbbit megteheti postai úton is, a Társaság H-1106 Budapest, Kerepesi út 99-103. postacímre való levélküldéssel). Emellett, az adatkezeléssel érintett személyt megilleti a tiltakozási jog, valamint a bírósági jogérvényesítés joga.

Az Adatkezelő kijelenti, hogy a személyes adatokat kizárólag a fent írt célokból használja, illetve azokat csak ezen célok elérése érdekében továbbítja, a mindenkor hatályos adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően. Az Adatkezelő kijelenti, hogy a kezelt személyes adatokat kizárólag a célok megvalósításában érintett személyek ismerhetik meg.

Adatkezelő megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy biztosítsa az adatok biztonságos, sérülésmentes kezelését és az ehhez szükséges adatkezelési rendszerek kiépítését, működtetését. Adatkezelő gondoskodik arról, hogy a kezelt adatokhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá, ne hozhassa nyilvánosságra, ne továbbíthassa, valamint azokat ne módosíthassa, törölhesse. Adatkezelő megtesz minden tőle telhetőt annak érdekében, hogy az adatok véletlenül se sérüljenek, illetve semmisüljenek meg. A fenti kötelezettségvállalást az Adatkezelő az adatkezelési tevékenységben részt vevő munkavállalói részére is előírja.

 

B. A weboldal tartalma, különösen az ott jelen lévő „cookie” -k

A weboldalak tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és az az Adatkezelő szellemi tulajdonát képezi, mely az Adatkezelő előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen formában nem használható fel.

A weboldal harmadik személyek által üzemeltett weboldalakra mutató linkeket is tartalmazhat. Az ilyen weboldalakon található tartalom nem feltétlenül áll az Adatkezelő befolyása alatt.

A weboldal egyes részei az Ön azonosításának érdekében kisméretű adatfájlokat, ún. „cookie”-kat használnak, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak. A böngésző program segítségével Ön beállíthatja, meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet, azonban felhívjuk figyelmét arra, hogy a cookie-k használata nélkül előfordulhat, hogy nem tudja használni a weboldal minden szolgáltatását.

A weboldalon a látogatás rögzítése végett a látogató számítógépének internet címe („IP cím”) naplózásra kerül, mely adat tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál. A naplófájlban található adatok nem kerülnek összekapcsolásra egyéb személyes adatokkal, amely alapján Ön személyesen azonosítható lenne.

További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát az alábbi elektronikus levélcímen: info@hentesekaruhaza.hu

 

2.sz. Melléklet: Szerzői jog

Szerzői jogvédelem
 

A weboldalon megjelenő cikkek, hírek és egyéb publikált anyagok minden esetben a weboldal tulajdonosának kizárólagos tulajdonát képezik. A weboldal tulajdonosának tulajdonát képező anyagok, dokumentumok illetve ezek másolata a szerzői, védjegy és egyéb szellemi tulajdonhoz kapcsolódó jogok védelme alatt állnak: ezen anyagok bármilyen nem engedélyezett felhasználása, szerzői, védjegy, adatvédelmi jogok megsértése, és egyéb jogellenes cselekmények alapján kártérítést vonhat maga után.

A weboldalon szereplő információk (így a portál megjelenése, felhasznált grafikák, használt adatbázisok stb.) a honlap szerkesztőségének tulajdonában vannak és az 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvény oltalma alatt állnak, a felhasználó nem jogosult nyilvánosan közzétenni, újra előállítani, számítógépén tárolni, illetve kereskedelmi céllal felhasználni ezen adatokat. A tartalmi elemek nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban, előzetes írásos engedély nélkül. A weboldal tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra. Jogosulatlan adatfelhasználás esetén a weboldal szerkesztősége kezdeményezheti a jogsértő büntetőjogi és/vagy polgári jogi felelősségre vonását.

A weboldal tulajdonosa, üzemeltetője és szerkesztősége mindent megtesz azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért.

A weboldalon előforduló összes cikk, kép újraközléséhez, felhasználásához, más weblapokon való megjelenítéséhez a weboldal tulajdonosának írásos engedélye szükséges. Kérjük, hogy az engedély megadása esetén is minden esetben tüntesse fel forrásként az oldal címét.